Wat was de uitdaging

Het Innovatiepact Friesland is het samenwerkingsverband tussen het Friese hoger onderwijs, het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven, de provincie Fryslân en de F4 (Leeuwarden, Heerenveen, Smallingerland en Sudwest Fryslân). Als strategisch platform zet het Innovatiepact Fryslân zich in om de innovatiekracht en het ondernemerschap van de provincie te versterken. De uitdaging was om dit in één platform te combineren zonder de focus te verliezen omdat het platform is voor verschillende gebruikers bedoeld is.

Hoe hebben wij Bertwin geholpen?

Om dit te bereiken hebben wij samen met Bertwin Kampman meegedacht en het platform een vorm gegeven. De beste vorm voor dit idee is een website geworden waar bezoekers alle innovatieve evenementen in Friesland kunnen inzien. Ook is het mogelijk om het laatste nieuws te lezen dat betrekking heeft op innovatie binnen Friesland.

Welke technieken hebben we gebruikt?

WordPress

Het CMS achter de website is WordPress. WordPress is makkelijk te gebruiken voor de eindgebruiker. Innovatiepact Friesland kan zelf aanpassingen doen aan de website, nieuwsberichten plaatsen en agenda updates doen.

Evenementen Kalender

Om alle innovatieve evenementen in Friesland op een gebruiksvriendelijke manier aan de bezoeker te tonen is er een agenda ontwikkeld waar Innovatiepact Friesland zelf evenementen aan kan toevoegen, aanpassen en verwijderen.

SEO

Om de vindbaarheid van de website te verbeteren is er een basis gelegd met betrekking op zoekmachine optimalisatie. Er is met Bertwin overlegd welke “keywords” belangrijk zijn voor IPF en daar is op gefocust. (Lees HIER meer over Zoekmachine optimalisatie)

Twitter integratie

Inqubator en Innovatiepact Friesland zijn erg actief op Twitter. Om de nieuwswaarde van de website te vergroten is er gekozen voor een Real time Twitter integratie op de website waardoor de Twitter updates automatisch op de website terecht komen.

Hoe verliep deze samenwerking volgens Bertwin Kampman?

“Als strategisch platform zet het Innovatiepact Fryslân zich in om de innovatiekracht en het ondernemerschap van de provincie te versterken. De website die ik voor ogen had was strak, professioneel en representatief. Presio heeft bewezen dat ze veel expertise hebben op het gebied van webdevelopment en zijn altijd helder geweest in de communicatie.”

 

Bekijk hier het eindresultaat: www.ipf.frl

Geïnspireerd geraakt?

Maak dan een vrijblijvende afspraak en neem contact op.