Wat was de uitdaging?

The business of cities is een website die artikelen publiceert over de toekomst van steden. De eigenaar van deze website is Johan van Zoest. Hij wilde graag een plek waar hij zijn artikelen kon gaan publiceren zodat hij daarover kan gaan discussieren met anderen. Johan kwam bij ons met de vraag of wij dit konden bouwen.

Hoe hebben wij Johan geholpen.

Om dit te bereiken hebben wij met Johan gesproken en hebben wij hem gevraagd of hij ons een paar website kon laten zien die hij mooi vond. Zodoende wisten we snel hoe Johan zijn ideale website eruitzag. Een website die een zakelijke en rustige uitstraling heeft zonder al te veel poespas. Johan kan nu met veel plezier zijn artikelen online publiceren en delen met anderen.

Welke technieken hebben we gebruikt?

WordPress

Het CMS achter de website is WordPress. WordPress is makkelijk te gebruiken voor de eindgebruiker. Johan kan zelf aanpassingen doen aan de website en kan zijn eigen artikelen aanpassen en uploaden. WordPress is het meeste gebruikte content managementsysteem ter wereld. Circa 70% van alle website ter wereld maakt gebruik van WordPress.

Responsiveness

Alle websites en webshops die Presio ontwikkeld zijn Responsive. Dit betekent dat de website er niet alleen goed uit ziet op de desktop maar ook goed werkt op Tablet en Smartphone.

Hosting

Thebusinessofcities.nl is bij Presio gehost. Alle zorgen over updates, veiligheid en backups zijn dus niet voor de onderzoekers, maar voor Presio, en deze lossen wij maar al te graag op. Een snelle VPS zorgt ervoor dat deze website zich nooit traag zal vertonen.

Artikelcategorieën

De website heeft de mogelijkheid om oneindig uit te breiden in het aantal artikelen. Artikelen zijn gebonden aan categorieën en de website is ingericht naar deze categorieën. De homepagina is een feed van de nieuwste artikelen.

Hoe verliep deze samenwerking volgens Johan?

“De uitdaging voor Presio was om dit er professioneel en gebruiksvriendelijk uit te laten zien. Dit is erg goed gelukt vind ik. De website is mooi overzichtelijk en de artikelen zijn goed te lezen. Ik kan zelf gemakkelijk artikels plaatsen en aanpassen. Dankzij Presio heb ik een platform waarop mensen mijn artikels lezen en met mij kunnen discussiëren over verschillende onderwerpen.”

 

Bekijk hier het eindresultaat: www.thebusinessofcities.nl

Thebusinessofcities

Geïnspireerd geraakt?

Maak dan een vrijblijvende afspraak en neem contact op.